Årsberetning 2013


Download årsberetning 2013 som PDF-fil her

Året 2013 har været et godt år belægningsmæssigt set.
Huset har således været udlejet og beboet alle årets måneder.

 

BEBOERLISTE:

Årets beboere fordeler sig som følger:

Januar/februar/marts Den danske billedkunstner, skulptør med meget mere, Dorthe Wolff Sørensen, vendte tilbage til Danmark efter et længere ophold i Canada. Her nød hun Gammel Haves ro og faciliteter, ikke mindst atelieret, der fik betegnelsen: "Det er de bedste forhold, jeg nogensinde har haft til mit arbejde".

Gammel Haves Venner nød også godt af Dorthe Wolff Sørensen og hendes kunst ved et dagligstuearrangement i slutningen af hendes ophold.

 April:                          Den norske forfatter Dag Sundby vendte tilbage til Gammel Have i denne friske forårsmåned. Dag Sundbys hensigt med opholdet var at gennemarbejde det relativt store manuskript, han udarbejdede under sit forudgående ophold.

 Maj:                            I denne måned gæstede det islandske ægtepar Thora og Bjarki Bjarnason Gammel Have. Thora Bjarnason er billedkunstner og havde derfor stor glæde af atelieret.

Bjarki Bjarnason er forfatter med en række - bl.a. historiske - bøger bag sig. Opholdet blev bl.a. brugt til research til en bog om Island i 1600-tallet, hvor Island var under den danske konge.

 Juni:                           Den svenske billedkunstner, skulptør, grafiker med mere Tord Larsson beboede denne måned Gammel Have. Tord Larsson har udstillet siden begyndelsen af 1980'erne og udført  mange udsmykningsopgaver, hovedsageligt i Sverige.

Juli:                             Denne måned bød atter et gensyn med en værdsat tidligere beboer, nemlig den norske komponist Geir Sundbø. Geir Sundbø havde modtaget et arbejdsstipendium til at komponere et stort værk for symfoniorkester.

Med en deadline for dette værk den 01.10.13 blev en måned i rolige omgivelser værdsat. Det værk, der blev komponeret under Geir Sundbøs sidste ophold, blev en succes med en række opførelser.

August:                       Også denne måned blev beboet af en gammel bekendt af Gammel Have, idet den svenske billedhugger Jorgen Hammar vendte tilbage til Gammel Have. Fra ansøgningen kan følgende citeres: "Med det nya ateljen ar det mycket bra arbetsforhållanden gården. Vi har forlorat vårt hjarta til Gammel Have".

 September:               Den danske illustrator Lilian Brøgger søgte denne måned til fordybelse og  færdiggørelse af billederne til stort bogprojekt, en grønlandsk myte udformet som en grafisk novelle: Kassassuq.

Det blev også til et meget spændende dagligstuearrangement for Gammel Haves Venner, hvor Lilian Brøgger fortalte om sit liv og sin kunst, der samtidig kunne ses særdeles gode eksempler i atelieret.

 Oktober:                    Den svenske maler Berit Bergman og hendes malende norske veninde Eva benyttede denne måned til gensidig inspiration. Det blev en produktiv måned dejligt langt væk fra dagligdagens mange gøremål.

 

November:                 "Hvad er et hjem?" er overskriften det projekt, som den danske arkitekt Morten Sylvest Nøhr arbejdede med under sit ophold i Gammel Have. Hans mål er bl.a. at udgive en bog med inteNiews med beboerne fra de 100 hjem, han satser at aflagt et besøg.

 December:                 Årets sidste måned blev beboet af det svenske ægtepar Inger og Leif Landen, der begge beskæftiger sig med litteratur med mere. Inger Landen primært som ledende bibliotekar - Leif Landen som forfatter.

GENERELLE   BEMÆRKNINGER:

201 3 blev ud over den daglige drift især præget af omlægningen af en del af haven, der i mange år havde trængt til en "overhaling". Det har bl.a. skabt mere lys i haven og bedre plads ved indkørslen.

Vi undersøger desuden om der kan opnås en reel varmebesparelse ved at udskifte husets vinduer, der er fra huset blev bygget, dvs. godt et Y2 hundrede år gamle.

I årets løb har vi fortsat udgivelsen af et elektronisk nyhedsbrev, således at tidligere beboere og andre interesserede løbende kan følge med i Gammel Haves forhold. Tilmelding er mulig fra vor hjemmeside www.gam mel have.dk Der er ligeledes udarbejdet en ny folder om Gammel Have, som alle interesserede kan rekvirere.

Driften af huset kan fortsat vanskeligt lade sig gøre uden støtteforeningen "Gammel Haves Venner". Støtteforeningen virker som en art kunstforening. For hvert lod a 100 kr. har man chance for at vinde et værk primært skænket af de kunstnere, der har boet i Gammel Have. Vi håber, at der fremover stadig vil være mange venner, der vil støtte på denne måde.

Nye kan indmelde sig ved at betale 100 kr. følgende kontonr. 1551 0003348946.

Også bidragene fra vore trofaste sponsorer: Fyn-Langelands Fond, Den Faberske Fond og Entreprenør Marius Pedersens Fond har været af afgørende betydning for den daglige drift. Uden disse tilskud var det ikke muligt  at  drive  Gammel  Have,  hvorfor der også  her skal lyde en  oprigtig tak.

Samtidig skal der lyde en tak til Faaborg-Midtfyn Kommune, der fortsat har bevilget Gammel Have fritagelse for betaling af grundskyld.